Crossdocking

Crossdocking is een van de snelst groeiende specialismes van 3PLogistics.

Bij crossdocking verblijven producten na ontvangst slechts een korte tijd in het magazijn. Crossdocking vermindert het aantal stappen in de supply chain waardoor de efficiëntie toeneemt en er tijdswinst wordt behaald. 3PLogistics kan uw crossdocking-activiteiten voor u verzorgen. Door de samenwerking met diverse partners op het gebied van transport regelen we, indien gewenst, ook het transport van pallets, pakketten en XL-pakketten voor u.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Offerte aanvragen Stel een vraag

Crossdocking bij 3PLogistics

Bij 3PLogistics beschikken we over een volledig ingericht crossdock van 3000m². Wij lossen uw goederen, slaan ze kortdurend op en zorgen dat ze op tijd weer geladen zijn. Dit alles kan natuurlijk gecombineerd worden met de fulfilment/services die 3PLogistics levert.  Door onze ervaring met verschillende transporteurs en klanten kunnen wij u volledig ontzorgen op dit gebied.

 • Efficiënter proces
 • Kortere doorlooptijd
 • Professionele behandeling van uw goederen
 • Flexibele tarieven
 • Volledige ontzorging

3000m² crossdocking

Om onze ervaren medewerkers ten volste tot hun recht te laten komen op dit gebied, beschikt 3PLogistics over een ruim uitgerust crossdock van meer dan 3000m² met uitstekende faciliteiten voor korte opslag. Hier zorgen wij dat uw bestelling vlot gelost en stipt op tijd geladen wordt. Hier zijn wij trots op en dat is terecht.

Uitstekende faciliteiten voor korte opslag

Voor efficiënte crossdocking zijn korte lijnen vereist. Daarom zijn onze automatische warehouses rechtstreeks verbonden met ons crossdock. Ons volautomatische warehouse slaat tot 160 pallets per uur in en uit! Door deze efficiënte combinatie van techniek en ervaring zijn wij in staat om ook uw proces te verzorgen

Extra mogelijkheden voor jouw verzending

Omdat u het crossdocking van uw zendingen uitbesteed aan een professionele partij, kunt u dit gemakkelijk combineren met andere services die 3PLogistics levert. Zoals warehousing wanneer zaken niet lopen zoals gepland, of orderpicking om u totaal te ontzorgen. Zo kunt u het pakket samenstellen dat écht bij u past.

Jouw wensen staan centraal

Onze unieke voordelen

46.000m² opslagruimte
In ons beveiligde pand van 46.000m² vind je conventionele magazijnen, 20.000 picklocaties en een volautomatisch magazijn met 15.500 palletplaatsen.

Scherpe tarieven
Bij ons betaal je nooit te veel. Wij brengen namelijk alleen kosten in rekening voor het daadwerkelijke aantal pallets in opslag.

Volledige ontzorging
Wij kunnen jouw volledige logistieke operatie uit handen nemen, van de opslag en voorraadbeheer tot de volledige fulfilment. Ook kunnen wij je producten op maat verpakken met je eigen bedrukking.

Hoog kwaliteitsniveau
Door onze ruime ervaring met zowel B2B als B2C oplossingen leveren wij onze diensten met hoge kwaliteits- en serviceniveaus om je optimaal te ontzorgen.

Plattegrond met mogelijkheden

 • Volautomatisch magazijn 15.500 palletplaatsen
 • Semi automatische met 20.000 picklocaties
 • Hal: crossdocking, in- en uitslag goederen
 • Expeditiehal uitslag goederen
 • Stellingenmagazijn 3.000 palletplaatsen
 • Stellingenmagazijn 3.500 palletplaatsen
 • Opslag gevaarlijke stoffen (ADR-goederen)
 • Opslag: Stellingenmagazijn 300 palletplaatsen
 • 5.000 m2 (koud stapelen pallets)
 • 2.500 m2 (koud stapelen pallets)

Waarom onze klanten van ons houden

Korte lijnen

3PLogistics lost de containers en palletiseert onze goederen. Door de korte lijnen is het mogelijk om snel en efficiënt te schakelen waardoor de processen optimaal verlopen.

Mepal
Han Hartelman,
Projectmanager ICT

Afwijkende formaten

Het veilig opslaan van goederen als banken en grote tafels kan bij 3PLogistics prima. Hierdoor kunnen wij flexibel werken, snel uit voorraad leveren en pieken gemakkelijk opvangen.

Woonwinkel Eijerkamp
Evert-Jan Eijerkamp,
Directeur

Snel schakelen

Door de dienstverlening van 3PLogistics wordt het voor mij mogelijk om snel te schakelen en zo inkoopvoordelen te realiseren voor mijn webshop.

Plant & More
Herman Wesselink,
Directeur