Over ons

3PLogistics is opgericht in 2016 om aan het voormalige BuhrmannUbbens pand in Zutphen een nieuwe invulling te geven.

Door de inzet van een aantal oud-werknemers van de voormalige huurder is 3PLogistics in korte tijd uitgegroeid tot een professionele en flexibele logistieke dienstverlener. Veruit de grootste in de regio Zutphen-Deventer-Apeldoorn.

Op dit moment werken we met meer dan 25 mensen elke dag met veel plezier voor regionale, nationale en internationale klanten. We hebben ruimte voor meer dan 40.000 pallets. We lossen meer dan 600 containers per jaar. We verzorgen duizenden zendingen per maand. Daarnaast bieden we veel verschillende zogenaamde Value Added Logistics (VAL) diensten aan.

3PLogistics geeft ruim baan aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij werken we samen met diverse organisaties die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van deze mensen.

Betrouwbaarheid, kwaliteit, laagdrempeligheid, snelheid en prijs zijn de belangrijkste factoren die 3PLogistics tot een succes gemaakt hebben.

Offerte aanvragen Stel een vraag

Onze missie

Wij zijn van mening dat ieder bedrijf moet kunnen beschikken over een professioneel en kostefficiënt logistiek proces. Daarom streven wij er naar om uw professionele en flexibele partner te zijn in uw logistieke proces. Onze jarenlange ervaring in de logistiek verzekert u van een professioneel en efficiënt proces, waar onze flexibele tarieven er voor zorgen dat u nooit teveel betaald. Neem contact met ons op voor uw eigen maatwerk aanbod!

 • Professioneel
 • Betaalbaar
 • Betrouwbaar
 • Bereikbaar
 • Efficiënt
 • Transparant

Geschiedenis

3PLogistics is ontstaan als herbestemming voor het grote Buhrmann-Ubbens pand op het bedrijventerrein de Mars in Zutphen. Door het faillissement van de vorige huurder was er bij het oprichten van 3PLogistics een overvloed aan logistieke ruimte en professionaliteit beschikbaar. Daardoor kon 3PLogistics beschikken over een professioneel team met jarenlange ervaring in de eigen professionele omgeving.

3PLogistics is na de oprichting snel gegroeid en focust zich nu op grote en middelgrote bedrijven, nationaal en internationaal.

Zo wordt op dit moment 75% van de magazijnen gevuld met producten van klanten die meer dan 1000 palletplaatsen bezetten.

De klanten zijn actief in diverse branches zoals groothandel, retail, productie, webshops, papierfabrikanten, uitgevers, grafische dienstverlening etc

Mensen

De logistieke professionals bij 3PLogistics hebben al jarenlang ervaring met logistiek en weten als geen ander hoe ze efficiënt gebruik moeten maken van de faciliteiten die onze locatie biedt.

Daarnaast werken wij samen met verschillende organisaties die zorgdragen voor de integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij dragen zorg voor een goede begeleiding van deze mensen op de werkvloer.

Locatie

3PLogistics is gelegen op bedrijventerrein de Mars te Zutphen. Bij mooi weer is het dertig meter hoge warehouse al van heinde en verre te zien. De Mars ligt op een logistiek interessante locatie, namelijk tussen de A9 en de A12 en dicht bij de A1.

Daarbij ligt het vrijwel aan de IJssel, bekijk onze video voor een impressie. Wij zien u graag in Zutphen!

Jouw wensen staan centraal

Onze unieke voordelen

46.000m² opslagruimte
In ons beveiligde pand van 46.000m² vind je conventionele magazijnen, 20.000 picklocaties en een volautomatisch magazijn met 15.500 palletplaatsen.

Scherpe tarieven
Bij ons betaal je nooit te veel. Wij brengen namelijk alleen kosten in rekening voor het daadwerkelijke aantal pallets in opslag.

Volledige ontzorging
Wij kunnen jouw volledige logistieke operatie uit handen nemen, van de opslag en voorraadbeheer tot de volledige fulfilment. Ook kunnen wij je producten op maat verpakken met je eigen bedrukking.

Hoog kwaliteitsniveau
Door onze ruime ervaring met zowel B2B als B2C oplossingen leveren wij onze diensten met hoge kwaliteits- en serviceniveaus om je optimaal te ontzorgen.

Plattegrond met mogelijkheden

 • Volautomatisch magazijn 15.500 palletplaatsen
 • Semi automatische met 20.000 picklocaties
 • Hal: crossdocking, in- en uitslag goederen
 • Expeditiehal uitslag goederen
 • Stellingenmagazijn 3.000 palletplaatsen
 • Stellingenmagazijn 3.500 palletplaatsen
 • Opslag gevaarlijke stoffen (ADR-goederen)
 • Opslag: Stellingenmagazijn 300 palletplaatsen
 • 5.000 m2 (koud stapelen pallets)
 • 2.500 m2 (koud stapelen pallets)

Waarom onze klanten van ons houden

Korte lijnen

3PLogistics lost de containers en palletiseert onze goederen. Door de korte lijnen is het mogelijk om snel en efficiënt te schakelen waardoor de processen optimaal verlopen.

Mepal
Han Hartelman,
Projectmanager ICT

Afwijkende formaten

Het veilig opslaan van goederen als banken en grote tafels kan bij 3PLogistics prima. Hierdoor kunnen wij flexibel werken, snel uit voorraad leveren en pieken gemakkelijk opvangen.

Woonwinkel Eijerkamp
Evert-Jan Eijerkamp,
Directeur

Snel schakelen

Door de dienstverlening van 3PLogistics wordt het voor mij mogelijk om snel te schakelen en zo inkoopvoordelen te realiseren voor mijn webshop.

Plant & More
Herman Wesselink,
Directeur